Tuinidee

Tuinidee 2016

Dit jaar zal Tuinidee weer geopend zijn van 25 t/m 28 februari. Evenals voorgaande jaren zullen wij ook deze editie weer aanwezig zijn met een uitdagende voorbeeld tuin. Een tuin waarin hoogte verschillen en ronde vormen de overhand krijgen. Het gebruik van een aantal moderne elementen, de harde materialen en beplanting geven de tuin een rustgevend gevoel. De voorbereidingen zijn al in volle gang zodat U tijdens Tuinidee volop kan genieten. Wilt U met korting naar Tuinidee? Zie onderaan deze pagina de banner en klik daarop.

Tuinidee 2014

In 2014 was Tuinidee een succes. Vele bezoekers hebben de weg naar onze stand kunnen vinden en de tuin bewonderd.

Een compacte tuin waar in geleefd kon worden. Een kleine tuin wil niet zeggen dat deze niet leefbaar of gezellig kan worden. Met dit ontwerp hebben we dat proberen te laten zien. Een indeling die de paden niet groter laat dan noodzakelijk om ruimte te creëren voor de borders. het gebruik van de verschillende bestratingsmaterialen zorgt ervoor dat er een verschil ontstaat tussen looppaden en terras. Daarnaast geeft het overdekte gedeelte een huiselijke sfeer. Het gebruik van hogere beplanting in de vorm van hogere bomen en gevelbeplanting zorgt voor veel groen. Voor extra groen en de belijning in de tuin zijn nog plantvakken in de grond aangebracht. Deze zijn voorzien van spiegels aan alle zijden en verlichting dat een bijzonder effect geeft in de avond. Dit geeft ook voldoende licht om veilig in het donker te kunnen lopen.

Voor het gebruik van een bar is gekozen omdat een bar de mogelijkheid geeft om met meerdere personen op een klein oppervlak te zitten. Een bar is vaak smaller dan een tafel en de stoelen nemen ook minder ruimte in beslag. Het terras kan hierdoor kleiner blijven en dat is vooral in een kleine tuin handig.

De materialen die gebruikt zijn passen in een groene tuin. Ruw steigerhout dat samen met de strak gelakte pilaren de overkapping vormt. Gebakken walen op de looppaden gecombineerd met 50 bij 50 tegels van bazalt. De border randen zijn opgebouwd van getrommelde beton tegels 20x40x6. (Dit kan met bijna alle betontegels maar let wel op dat er geen afstand houders aan zitten.) De hogere borders zijn wit gestucte, hier op kan het licht uit de borders in de bestrating weerkaatsen dat zorgt voor voldoende licht.

Tuinidee 2013

Een tuin met een strak ontwerp dat doorbroken werd door een grote variatie aan planten. Ondanks de aanwezigheid van het ruime terras omsloten door water was de tuin niet kil en open. De tuinmuur icm. de fors uitgevoerde pergola en dakplantanen maakte de tuin knusser. De aanwezigheid van vallend water en de vissen bracht de tuin tot leven.

Afgelopen editie was vooral gelet op het gebruik van materiaal dat niet aller daags was. De waterloop was uitgevoerd van zware metalen H-profielen die perfect combineerde met de metalen pergola die vanuit het terras de gehele tuin doorliep. Het strakke ontwerp vroeg om een grote, strakke tegels. Tegels die gezien de wensen van deze tijd, onderhoudsarm, kleurvast en krasvast zijn. Dat kon alleen maar een keramische tegel worden. Een tegelsoort die pas twee jaar in de markt is en nu pas zijn opmars maakt. Een zeer bruikbare tegel die in diverse kleuren geleverd kan worden.

Al deze materialen en elementen waren gevoerd in het zwart/wit om de strakke lijnen in de tuin te behouden. Om meer kleur en leven in de tuin te krijgen is gebruik gemaakt van licht. Up/down lights is de pergolapalen en RGB-Led lampen in de vijver welke op elk gewenste kleur ingesteld konden worden. De vissen en de beplanting waren het echte leven van de tuin. Een grote variatie aan planten van groot en klein. Planten die er voor zorgen dat de tuin het gehele jaar interessant is om te bekijken en met beperkte tijd te onderhouden is. Een tuin waar wij nog wel een aantal keer op terug zullen kijken met veel plezier. Ook in 2014 zijn wij weer aanwezig op Tuinidee met meer nieuwe tuinideeën. Wij heten u vast van harte welkom.

Actueel

Groene aanslag verwijderen

Hoe maakt u uw terras weer schoon?

Lees meer
Uw tuin bemesten

Het voorjaar is dé tijd om uw tuin te bemesten

Lees meer
Slim water geven

Beregen bij droog weer uw tuin op de juiste manier. Dus niet iedere dag een beetje water!

Lees meer